3D-tulostus


Tarjoamme nyt myös 3D-tulostuspalvelua! Yksityishenkilönä voit tulostaa meillä käytännössä omakustannushintaan. Tulostamme mielellämme myös yrityksille! Tällöin hintaan lisätään pieni käyttömaksu. Tulostin on hankittu osaksi Ravakka Leaderin avustuksella. Jos sinulla on valmis malli ja tarvitset tulosteen, me kyllä autamme siinä. Kauttamme voit saada myös yksinkertaisten kappaleiden suunnittelun erillistä korvausta vastaan.

Netti on täynnä valmiita tiedostoja ja tuhansia malleja, joita tällä voidaan tulostaa! Esimerkiksi www.thingiverse.com, on paikka, josta löydät varmasti jotakin mieleistä! Sinun ei siis tarvitse osata 3D-suunnittelua. Toki kaikki omatkin suunnitelmat ovat tervetulleita tulostettavaksi!

Hinnat
Hinnat vaihtelevat käytetyn muovilaadun mukaan. Muovi on lankana, jota tulostin sulattaa ja tulostaa tulosteet siitä. Halvimmillaan tulostus maksaa PLA-muovia käyttäen 0,30 €/metri (+ 0,95 €/h). Eli tulostuksen hinta määräytyy sen mukaan, miten paljon lankaa siihen käytetään ja miten kauan tulostaminen kestää. Tulostustarkkuus lisää langan ja ajan kulutusta, mutta saa myös aikaiseksi tarkempaa jälkeä! Isommista töistä kannattaa aina pyytää tarjous etukäteen! Tällöin vältytään yllättäviltä kustannuksilta ja työlle saadaan laskettua aina sopiva hinta! Lataa hinnasto

Muovilaadut
Muovilaatuja on lukuisia, joista PLA on yleisimmin käytetty. Se on valmistettu maissitärkkelyksestä ja on täten ekologinen ja maatuu ainakin teollisuuskompostoinnissa 100 %. PLA ei kestä kosteutta eikä kovia lämpötiloja. ABS- ja PET-muovit ovat kestävämpiä kuin PLA ja sietävät kovempia lämpötiloja. ASA on paras valinta ulkokäyttöön ja esimerkiksi auton muoviosiin. Erilaiset joustavat, jopa kumimaiset muovit mahdollistavat joustoa vaativien tulosteiden teon. Markkinoilla on myös osittain tai lähes läpinäkyviä tai -kuultavia muoveja.

Rajattomat mahdollisuudet
Mahdollisuudet ovat hyvin rajattomat! Käytössä oleva tulostimemme pystyy tulostamaan kahta väriä samanaikaisesti, joten on mahdollista tehdä kaksivärisiä tulosteita tai kaksi tulostetta samaan aikaan!

3D-tulostin tulostettu kovalevyadapteri, 2.5
Uusi jalka näppäimistöön Voimme tulostaa myös kylttejä